Hur tar jag bort mina cookies och rensar cache?

Cookies är små filer som lagras i din dator, surfplatta eller mobiltelefon och hålla reda på alla dina personliga preferenser. Filerna kan förbättra din upplevelse genom att spara dina favoritinställningar, till exempel. En del cookies gör dock intrång på din integritet och håller koll på alla webbplatser du har besökt nyligen.

Ibland kan webbplatsens funktionalitet också påverkas av cookies så det är klokt att rensa bort dessa regelbundet. Här är en praktisk guide om hur du gör det:

Google Chrome

° Starta Google Chrome
° Klicka på CTRL + H
° Välj relevant data som ska tas bort

Mozzilla Firefox

° Klicka på menyknappen i det övre högra hörnet, välj Historik och klicka på Rensa
° Ställ in hur lång tid du vill ta bort data från
° Klicka på den lilla pilen bredvid Detaljer för en lista i kronologisk ordning
° Markera de cookies du vill ta bort och tryck på Delete

Internet Explorer 8

° Öppna knappen Säkerhet och webbhistorik
° Kryssa i de cookies du vill ta bort
° Välj radera